De beste metodene for å tine brød

Å tine frossent brød riktig er en kunst i seg selv. Med de riktige metodene smaker selv frossent brød som ferskt fra bakeren. I denne guiden viser vi deg forskjellige tøyingsteknikker, avhengig av tilgjengelig tid og ønsket resultat.

Her er noen tips du generelt bør være oppmerksom på når du fryser:

Tenk først på hvordan du ønsker å spise det frosne brødet senere: Hvis du alltid spiser lite, f.eks. noen skiver til frokost, bør du fryse brødet direkte i skiver og bare ta ut så mye fra fryseren som du trenger. Hvis du derimot spiser sammen med familie eller venner, kan du også fryse brødet i sin helhet og nyte hele brødet senere. Vennligst ikke frys tint brød og bakervarer igjen!

Tining av skåret brød

Skåret brød kan tines lettere og raskere enn hele brød, spesielt kan du ta nøyaktig så mange skiver fra fryseren som du trenger.

  • Legg skivene på en tallerken og la dem tine ved romtemperatur. Tiningen tar omtrent 10-15 minutter. Du kan også ta dem ut kvelden før, men la dem være i fryseposene slik at de ikke tørker ut.
  • Unngå å tine skåret brød i mikrobølgeovnen, da det har en tendens til å miste tekstur og smak.
  • Hvis du vil ha det tint raskere, legg de frosne skivene i en brødrister, da får de også en sprø konsistens.
  • I nødsfall: I stedet for i en brødrister kan man også riste og tine en brødskive lett i pannen.
tine brød i ovnen

Den mest energisparende metoden: La brødet tine over natten

Hvis du har tid og er ute i god tid, la brødet tine over natten ved romtemperatur i den fortsatt lukkede fryseposen. Neste dag kan du nyte det. Men vær forsiktig: Brød som kun tines ved romtemperatur blir raskere tørt enn brød som kommer kort i ovnen igjen under tining.

Tine brød i ovnen

Den beste og mest smakfulle metoden for å tine brød er kombinasjonen av romtemperatur og ovn.

  1. Først la brødet tine i ca. 30 minutter ved romtemperatur.
  2. Deretter bak brødet i ca. 15 minutter ved 200° over/undervarme i ovnen.

Tine brød i ovn med varmluft

Bruk av varmluftfunksjonen i ovnen er en annen måte å tine brød raskt og skånsomt på. Still ovnen på lav temperatur (rundt 50° C) og slå på varmluftfunksjonen. Plasser det frosne brødet på et stekebrett og la det tine i ovnen i omtrent 20 minutter. Varmluften sørger for en jevn fordeling av varmen og forhindrer at brødet tørker ut. Det bør imidlertid spises relativt raskt.

tine brød i toaster

Tine brød i dampkoker

Hvis du har en dampkoker, er dette en utmerket metode for å tine brød, da dampen varmer brødet forsiktig og jevnt. Plasser det frosne brødet i dampkokeren og still inn riktig tid og temperatur, avhengig av brødets størrelse. Denne prosessen tar vanligvis mellom 10 og 30 minutter, avhengig av brødets tykkelse og dampkokerens størrelse.

Ferskt brød uten anstrengelse

Ingen tid til å tine eller lyst på ferskt brød uten kompromisser? I vår nettbutikk finner du et stort utvalg av kvalitetsbrød som leveres direkte hjem til deg. Fra sprøtt surdeigbrød til duftende helkornbrød – hos oss vil du garantert finne noe!

Mer kunnskap om brød

Vil du lære mer om riktig oppbevaring, frysing og andre triks rundt brød? I våre omfattende Guider deler vi all vår kunnskap med deg. Der finner du all informasjonen du trenger for alltid å kunne nyte perfekt brød.