Riktig frysing: Slik holder rundstykkene seg ferske
Ferske bakevarer er en nytelse, men ofte blir det mer til overs enn man kan spise med én gang. Frysing er en utmerket metode for å bevare ferskheten og kvaliteten på favorittrundstykkene dine. Med de riktige teknikkene kan du nyte ferske bakevarer når som helst.
Velge riktig emballasje
Emballasjen spiller en avgjørende rolle når du fryser bakevarer:
Fryseposer:
Disse lufttette plastposene er ideelle for å holde fuktighet og fremmede lukter unna. Press ut så mye luft som mulig før du lukker posen for å unngå frysebrann.
Stoffposer:
Plastfri frysing av brød og rundstykker er enkelt med enkle bomullsposer. Du kan legge favorittbrødet ditt fra bakeren i en ren, frisk bomullspose – og bruke denne direkte til frysing. Pass på at posen er godt lukket og at brødet er fullstendig innpakket når du fryser det. På denne måten kan du fryse brødet eller bakervarene dine plastfritt i noen uker.
Riktig frysing – trinn for trinn
- La nybakte rundstykker avkjøles fullstendig.
- Legg rundstykkene i din valgte emballasje.
- Merk emballasjen med frysedato.
- Oppbevar rundstykkene bakerst i fryseren, der temperaturen er mest stabil.
Holdbarhet i fryseren
Med riktig oppbevaring kan du oppbevare rundstykkene dine i fryseren i opptil 3 måneder. Etter dette vil kvaliteten gradvis forringes, selv om de fortsatt er trygge å spise fra et hygienisk synspunkt. Fullkornsrundstykker og rundstykker med korn eller frø holder seg vanligvis ferske litt lenger enn rene hvetemelsprodukter.
Fra frysing til oppvarming
Når du ønsker å nyte de frosne rundstykkene dine igjen, er riktig oppvarming avgjørende for en optimal smaksopplevelse. I vår detaljerte artikkel Rundstykker – oppvarming finner du all viktig informasjon om perfekt temperatur, steketid og flere tips for at de oppvarmede rundstykkene dine skal smake som ferske fra bakeren igjen.
Med disse enkle tipsene kan du nyte favorittrundstykkene dine ferske når som helst og samtidig redusere matsvinn.
